Pagina's

zondag 22 september 2013

Sardinië


Gisteren zijn wij thuis gekomen van een heerlijke vakantie in Sardinië. Wat een prachtig eiland is dit. We hebben genoten van de Italiaanse pracht. We zijn deze vakantie begonnen met de oostkust, en na 5 dagen zijn we naar de westkust gegaan zodat we een hoop konden zien van het eiland. Het was zeker de moeite waard, en het is super om deze variatie in je vakantie te hebben.
































Aan de westkust ligt de stad Alghero. Een prachtige oude kuststad, met een historisch karakter.  Er zijn hier mooie stranden te vinden, en ook in de stad kijk je je ogen uit tussen de oude straatjes. De temperatuur was precies goed om het eiland te verkennen. Met ongeveer 25 graden en een stevige wind uit zee, was het goed te doen om door de stad te lopen, maar ook lekker om met een boekje op het strand te liggen.















We hebben heel wat kilometers gereden. En dit keer in stijl!
Want wat is leuker dan touren in Italie in een typisch Italiaanse auto, de Fiat 500.












Wat je ook gezien moet hebben als je in Sardinië bent, zijn de Neptunus Grotten. Deze zijn te bereiken via een trap met maar liefst 655 treden. Deze trap is uitgehakt uit de berg en brengt je bij de ingang van de grot. Het is even lopen, maar het uitzicht wat je onderweg hebt, is adembenemend. Ook hier stond er aardig wat wind, waardoor het zeewater met luid gebulder tegen de rots aandenderde. Nadat we beneden genoten hebben van het uitzicht, zijn we ook weer naar boven gegaan. En dit is makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben het wel op ons gemak gedaan, want ik zag veel te veel mensen met flinke pas omhoog lopen, en later uitgeblust op een steen zitten. Dat zou mij niet gebeuren.










Doordat we in het naseizoen zijn gegaan, was het heel rustig. In de stad zelf had je wel de gezelligheid van de toeristen op terrasjes, maar het kwam wel eens voor dat we een heel strand voor onszelf hadden. En ik moet eerlijk zeggen, ook dat is wel eens lekker!















Tussen Alghero en Bosa ligt een weg langs de kust, die de ruwe natuur van Sardinië laat zien. Smalle bergpassen maken dat je soms met ingehouden adem van het mooie uitzicht kan genieten. En niet alleen omdat het zo mooi is, maar stiekem heb ik een beetje last van hoogtevrees, en bleef het soms even bij het bestuderen van het interieur van de auto. ;-) Maar het is echt de moeite waard. Je waant je in een onbewoonde wereld, omdat er simpelweg geen huizen gebouwd kunnen worden. Soms zie je in de verte een oud schuurtje staan en vraag je je af hoe mensen daar kunnen komen.







En we hebben het via de social media al een beetje kunnen volgen, toen wij in het zonnetje liepen is hier de herst al behoorlijk begonnen. Ik moet toegeven, het is even schakelen. Maar gelukkig is het altijd fijn om na vakantie weer thuis te komen. Want ondanks dat het een supervakantie was, ben ik altijd weer blij om in mijn eigen huisje te komen. Weer lekker knus met schemerlampjes aanzitten in plaats van de felle spaarlampen in Italie. En dan stond er ook nog een leuke verrassing bij thuiskomst. Om alvast in najaarssfeer te komen. Dankjewel mam!

Nog een hele fijne zondag!

Liefs,
Arianne

14 opmerkingen:

g zei

Nou jullie hadden een latertje ha ha. Wat heerlijk joh. En wat zag het er mooi uit!!!

Nu heerlijk van de laatste warme briesjes van nederland genieten! Idd kaarsjes aan. Geniet nog even van je zondag!

Alle liefs,
Gerralda

Unknown zei

Dat klinkt als een heerlijke vakantie zeg. Lijkt mij ook geweldig om eens naar Sardinie te gaan. Nu lekker genieten van de herfst. Groetjes, Nancy

SOBERenSTIJL zei

Fijn dat jullie genoten hebben:) leuke verrassing bij thuiskomst.
Nu genieten van de herfst!

Fijne avond nog.

Dorine

La Blomst-Living zei

Het eiland ziet er inderdaad prachtig uit, wat is het dan genieten van het warme weer daar in de wetenschap dat het in Nederland al herfstig is.
Mooi verrassing heb je gekregen!
Lieve groet, Linda

Anoniem zei

Fijn dat jullie een mooie vakantie hebben gehad!
Het ziet er prachtig uit op de foto's!
En nu wennen aan de hersfttemperaturen, hoewel het nog mooi zacht is!

Lieve groet,
Gerry

Anneke zei

Wat een prachtige foto's hebben jullie gemaakt. En fijn dat jullie het zo naar je zin hebt gehad. Zelf ben ik ook altijd blij om weer thuis zijn. Wat lief van je moeder de leuke verrassing bij thuiskomst.
Liefs Anneke

Home and Lifestyle zei

Italië is mijn favoriete vakantieland maar in dit deel ben ik nog nooit geweest. Lijkt me helemaal geweldig, fijn dat jullie zo genoten hebben van dit mooie eiland.

Lieve groet, Ingrid

Unknown zei

Mooie foto's, o..wat zou ik daar graag terug naar toe willen.
Ik houdt zo van het Italiaanse leven..
Fijn dat jullie zo genoten hebben...kun je er weer even tegen aan.
Wat een leuke verrassing bij thuis komst.

Groetjes,
Inge, my choice

het moonhuis zei

Welkom thuis!!
Mooie foto's van een heerlijke vakantie, het ziet er daar prachtig uit.

Liefs Monica

ida zei

Wat een heerlijke vakantie, prachtig Sardinië jullie hebben vast genoten en wel weer even wennen hier met de temperatuur !
Liefs Ida

A place for my home zei

Wow, dat ziet er prachtig uit zeg. Zeker een bezoekje waard. Wat een lieve en leuke verassing! Altijd goed natuurlijk.

Fijne week!

Groetjes, Cynthia

lia zei

Zo te zien was het een mooie omgeving, en fijn dat je het naar je zin had.

Nu nog even genieten van wat nazomer in Nederland.:-)

Dineke@esatto zei

Heerlijk ziet dat eruit zeg!!
Dat zal best even wennen zijn nu je weer terug bent...:-(

Fijne week!

Dineke

A fresh start of me zei

Wauw,wat een hele mooie foto's,dat was echt genieten..
En ene ontzettende leuke verassing bij thuiskomst,heerlijk..
Een fijne week,
Lieve groet Chris