Pagina's

zondag 1 september 2013

De R is weer in de maand....

 Wat vliegt de tijd voorbij. Vandaag alweer 1 september. Het najaar begint zich weer aan te dienen. Dat zou je niet zeggen met de temperaturen die ze aankomende week opgeven. Wel zie je in de natuur veranderingen plaatsvinden, die zo mooi zijn. De bladeren aan de bomen gaan langzaam aan verkleuren. De 'takkentijd' komt er weer aan, en daar ben ik dol op. Rozenbotteltakken zie je weer volop, en staan zo mooi in een pot. Ook zie je dadeltakken, waarvan ik nog moet zien of de kwaliteit nu wel goed is. Normaal zie je ze rond November/December, maar bij de bloemist in ons dorp lagen ze pas geleden al. Het is altijd een verrassing hoe ze worden. Het mooiste vind ik ze als die diepblauwe/zwarte kleur krijgen, maar die zie je niet zoveel. Ik ben bang dat de tak die ik nu heb gekocht een beetje licht wordt, maar ik vind ze ook mooi als ze nog vers en groen zijn. 's Avonds merk je al goed dat je verder in het seizoen bent. Buiten koelt het sneller af. We gaan weer eerder met de lampen aan, de kaarsjes komen er weer bij. Dan is het ook weer leuk om het binnen gezellig te maken.


De grote kruik die ik altijd in de erker heb staan, staat nu op de tafel met rozenbotteltakken erin. Omdat we nu al bijna heel de zomer buiten eten, kan hij hier makkelijk staan. Elke dag verschuiven of verzetten met eten vind ik niet echt handig, en uiteindelijk moet het buiten mooi ook een beetje praktisch blijven natuurlijk.  


Iedereen nog bedankt voor de tips over de plaatjes bovenaan de blog. Het is nog niet helemaal zoals het moet zijn, maar we zijn er mee bezig. Ik ga nu genieten van de laatste uurtjes van dit weekend. Allemaal een fijne week!

Groetjes,

Jeannette
24 opmerkingen:

Anita r zei

Ik had vorig jaar ook dadeltakken gekocht.
Maar ze zijn bij mij niet mooi donker geworden.
Hopen dat het bij jou wel lukt.
Vind ze ook wel duur en als ze dan ook niet mooi kleuren.
Mooi rozenbottels in de vaas.
Vind het altijd wel weer gezellig als het wat vroeger donker word.

gr. Anita

Home and Lifestyle zei

Zelf vind ik het nog een heerlijk idee dat we de komende week nog veel zon en warme temperaturen krijgen. Hoe korter de herfst en vooral de winter, hoe beter ;-). Ik vind dadeltakken altijd erg mooi, hier liggen er diverse in de kamer...het staat zo sfeervol, zoals ook bij jou!

Lieve groet, Ingrid

lia zei

Wat gaat het allemaal hard hè.. Ik heb altijd takken in huis staan. En de dadetak moet ik ook weer kopen, want vorig jaar heb ik hem weggegooid. Joep had hem weltergewichten vernield. Maar of Yoris er wel van af zal blijven is nog de vraag.

Fijne avond,

lia zei

Die vervelende i-pad maakt rare woorden.
Moet zijn... Wel heel erg.....

Athomebymy zei

Leuk je takken ...
ik heb gisteren bij de bloemist een dadeltak besteld , ik moet er 4 weken op wachten , zo zie je dat dat hier echt niet gekend is in de streek ...

Liefs Petra

Martine zei

Gisteren zag ik de dadeltakken ook weer liggen in de winkel. Gek eigenlijk dat ze zo verschillend verkleuren. Vorig jaar had ik er 2 gekocht. De ene is bijna zwart geworden, heel mooi. De ander is verschrompeld en een soort van lichtgrijs geworden.
De herfst is mijn favoriete tijd wat groendecoraties betreft. Ik ben gek van bessentakken. Ik zal ze van de week ook weer eens in huis halen.

Een fijne, zomerse week, liefs Martine

Alie zei

Ben ook gek op dadeltakken en rozenbotteltakken, eigenlijk op alle takken wel. Geeft gelijk een lekker sfeertje.

Colin zei

Zo mooi altijd die takken, maar het idee dat we komende week nog even mogen genieten van de zomer, maakt dat ik zelf eigenlijk nog niks in huis heb gehaald. Toch maar eens doen! Groetjes, Colin

Marjonel M zei

Het gaat echt hard, je kunt het verschil al weer goed merken...Takken heb ik eigenlijk ook altijd in huis staan, en ik heb nog een dadeltak van vorig jaar die van mij is ook niet zo mooi van kleur ik moet ook maar eens opzoek naar een nieuwe.

Groet, Marjonel

inge van der sanden zei

Leuk je rozenbottel tak in de stoere pot.
Ik heb ook al verse dadeltakken gekocht, ik hoop dat ze wel mooi verkleuren.
Ziet er allemaal weer heel sfeervol uit.

Fijne Week,
Inge, my choice

Ús hûs ús thús zei

Je hebt prachtige sfeerhoekjes gemaakt met takken! De dadeltakken vind ik ook erg mooi. Ook nu ze nog groen zijn.
Lekker om zo al een beetje de herfstsfeer te creëren. Maar eerst deze week nog even lekker genieten van de heerlijk nazomer!
Groetjes van Aleta

Anneke zei

Wat een mooie sfeerhoekjes heb je toch. Ja dadeltakken prachtig zijn ze. Vorig jaar had ik 2 potten op de vensterbank staan met dadeltakken die te snel verdroogden. Ik heb ze een paar weken geleden ingespoten met bladglans (nee ze gaan niet glimmen want daar houd ik ook niet van) maar de kleur is wel dieper geworden. Maar evengoed ga ik zeker weer dadeltakken halen hoor. Ze blijven mooi. en rozenbottels prachtig vind ik ze. Ik vind ook het hoekje met dat bankje zo mooi bij he.
Nog een fijne avond
Lieve groet Anneke

het Moonhuis Monica zei

Mooi weer he, al die takken.
Je banner, bovenaan je pagina, is al heel mooi hoor ;-)

Liefs Monica

Pure & White zei

Hier begint sinds vandaag het schoolritme weer, maar middelste is nog even met zijn klas naar het strand, die beginnen morgen pas...
Bij ons dus nog niet zo'n herfstige stemming, mar ben het met je eens dat dat ook heerlijk is..;-)))


Fijne week!

Dineke

A place for my home zei

Ik laat takken het hele jaar staan, ik vind ze prachtig. Dadeltakken staan nog steeds op mijn wenslijstje. Binnenkort ook maar alvast beginnen met zoeken ;-) Leuke foto's heb je ervan gemaakt en je pot op de eettafel vind ik erg mooi!

Groetjes, Cynthia

Anoniem zei

Mooie foto's Jeanette, vooral die met de dadeltakken, wat een prachtig hoekje.
Vorig jaar kocht ik ook een dadeltak en waar de bessen helemaal verschrompeld zijn en tot lichtgrijs gekleurd zijn, terwijl je ook van die prachtige diepzwarte volle bessen ziet.
Het wordt eerst nog heel warm deze week!

Lieve groet,
Gerry

Dorine zei

Prachtig je rozenbottel takken in de kruik! hier staan ook altijd takken in huis.
Groetjes, Dorine

La Blomst-Living zei

Ja, het wordt nu best snel weer donker 's avonds, dan maken we het toch gewoon binnen weer gezellig. Je takken zijn mooi, daar heb je tenminste ook lang plezier van!
Lieve groet, Linda

Mooi Homestyling zei

Het ziet er al weer knus uit! En wat een prachtig ornament heb je er staan
Fijne week
Lieve groet
Karin

THE BLACK BARN zei

PRACHTIGE POST MET HELE MOOIE DINGEN OP DE FOTO.

DADELS ZIJN OOK IN MIJN HUIS FAVORIET!

FIJNE DAG,

MIRANDA

ida zei

Prachtig je potten en zo met de rozenbottels ik ben er gek op , hier zie je ze nog niet in de bloemenzaken ,volgende week pas ! Ja en de dadeltakken ik heb er een paar liggen in een schaal ze zijn echt donkerblauw zo mooi nog ik heb ze al een jaar ondertussen helemaal ingedroogd !
Nog bedankt voor je lieve reactie op mijn blog!
Liefs Ida

ida zei

Prachtig je potten en zo met de rozenbottels ik ben er gek op , hier zie je ze nog niet in de bloemenzaken ,volgende week pas ! Ja en de dadeltakken ik heb er een paar liggen in een schaal ze zijn echt donkerblauw zo mooi nog ik heb ze al een jaar ondertussen helemaal ingedroogd !
Nog bedankt voor je lieve reactie op mijn blog!
Liefs Ida

Pure by me zei

Wauw die rozebottelstruiken doen het ook goed in de kruik,ben benieuwd hoe die opdrogen..
Het staat echt sfeervol..
Groetjes Chris

Huize Kip Kakel zei

Hoi Jeanette,
een late reactie op je post..
maar wat zijn je takken gaaf!
Ik ben op 'ons' dorp nog geen rozebotteltakken tegen gekomen,, heb je ze uit de Peulenstraat??
De dadeltakken liggen hier nog mooi te wezen van verleden jaar!
Je erkerraam ziet er weer gezellig uit :)
Lieve groet,
Hannie