Pagina's

zondag 5 januari 2014

Nieuw jaar, nieuwe kansen....

 Allereerst wil ik iedereen het allerbeste wensen voor 2014! Hopen dat het een mooi jaar wordt, met veel geluk en gezondheid!

Dan nu het (bijna) eindresultaat van mijn keuken. Helaas is dit niet zonder slag of stoot gegaan. Nooit gedacht dat een keuken van een paar vierkante meter, een project van maanden zou worden. Misschien is het maar goed ook, want anders waren we hier denk ik nooit aan begonnen.

Oude keuken eruit gehaald.

Eerste keer dat het blad gedaan werd.
We begonnen met frisse moed. De keuken eruit slopen, en de nieuwe erin. We wisten dat het even behelpen was, dus we waren er wel op voorbereid. Dan besef je pas hoe vaak je even water pakt, of even iets op het aanrecht klaarmaakt. De keuken werd geplaatst en het zag er al zoveel beter uit! Apparatuur uiteindelijk aangesloten, zodat de oude koelkast (die tijdelijk in de woonkamer stond) ook opgeruimd kon worden.


De week erna werd er begonnen aan het blad. Altijd spannend, want hoe zou het worden. Beton Cire is een product wat tijd nodig heeft. Het duurt niet eens zolang om alles aan te brengen, maar de verschillende lagen en coatings moeten ook weer drogen. Toen dit alles gebeurd was kon de Quooker aangesloten worden. Dit had wat voeten in de aarde, want het bleef lekken. Maar gelukkig werd dit opgelost, en konden we gebruik maken van de Quooker Fusion, wat een fijne kraan is dit. Wat mij tijdens het aansluiten van de kraan al was opgevallen, was dat de druppels die op het blad kwamen er ook helemaal introkken. Er bleven kleine zwarte spikkels achter. Wat bleek, het was het verkeerde product. Dit kon niet op een aanrechtblad. Inmiddels waren we toch al 2 weken aan het kamperen in huis, en konden we alleen maar buiten de deur eten. Maar gelukkig was er snel een oplossing. Het oude werd opgeschuurd zodat de goede laag erop kon. Alleen had dit materiaal wel wat andere werkingen. Zo had de laatste laag 7 dagen nodig om te drogen. Ik had een hoopje dat ik voor de kerst er vanaf zou zijn. Deze vlieger ging dus niet op. We zouden pas op oudjaarsdag onze keuken weer kunnen gebruiken. Inmiddels konden we toch al zo'n 5 weken niet thuis eten.


Zelfde plaatje als eerder op de blog, alleen nu ander blad....


(de wanden krijgen binnenkort een mooie warme kleur) 
Daarna zijn er nog wat dingen mis gegaan, waardoor mijn nieuwe lades en kasten allemaal beschadigd zijn. Ik kan je vertellen, daar wordt je niet vrolijk van. Nu kunnen we gelukkig alles weer gebruiken, maar het eindresultaat is niet zoals het moet zijn. Het blad is deels glimmend en deels mat, en loopt niet vlak. Waarschijnlijk komt dit omdat de 2e laag over de 1e laag is gegaan. Hierdoor sluiten de kraan en kookplaat niet goed aan. De lades en kasten moeten nog een keer gespoten worden, dus het boek Keuken kunnen we helaas nog niet afsluiten. Het jammere is dat je zo naar je nieuwe keuken uitkijkt, en nu ben je er zo klaar mee.


Het is bij ons denk ik een samenloop van omstandigheden geweest. Beton Cire is vast een mooi product. Maar zoals jullie vast wel begrijpen, is dit voor mij 1 keer en nooit meer.

Gelukkig kunnen we nu onze keuken weer gebruiken en ervan genieten. En gelukkig is het allemaal maar materieel.  

Veel liefs,

Arianne

28 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Wat ontzettend balen zeg, je kijkt uit naar een nieuwe keuken en dan valt het toch behoorlijk tegen. Uiteraard zijn er dingen die erger zijn maar binnen de categorie verbouwingen is dit toch wel heel vervelend. Ik hoop dat alle euvels snel helemaal verholpen zijn.

Liefs, Ingrid

Nancy B. zei

Jeetje dit is inderdaad niet fijn zeg. In gedachten houd je in je achterhoofd dat je een aantal weken de keuken niet kan gebruiken, maar 5 weken is wel erg lang. Jullie hebben wel veel pech met de keuken. Ik hoop dat het allemaal goedkomt en wens jullie veel succes! Groetjes, Nancy

Woon Droom zei

Het resultaat mag er al wezen! Alles komt wel goed :) toen we aan onze keuken bezig waren heb ik een meer dan een maand buiten onder het afdak gekookt, in de winter dan nog :).
Een ze klaar is vergeet je dat natuurlijk wel weer en geniet je met volle teugen van je nieuwe, welverdiende keuken!
Véél plezier ermee in het nieuwe jaar,
lieve groet, Leen

Corine zei

Wat een pech allemaal! En dan 5 weken zonder keuken? Ik hoop dat alles goed komt en naar je zin is!
Ziet er al heel mooi uit!

Groet, Corine

Sober en Stijl zei

Ik wens je ook alle goeds voor 2014 toe!
Wat ik zie is al super mooi! kan me voorstellen dat je baalt, dat verwacht je ook echt niet.
Succes ermee.

Liefs, Dorine

lia zei

Oh wat een ramp. Maar goed dat je het niet van tevoren geweten hebt, want dan was je er nooit aan begonnen.
Je hoort wel vaker van die keukenverhalen, en dat het vaak fout gaat. Maar je verwacht niet dat het bij jou gebeurt.
Maar wat ik zie is wel heel leuk...

Fijne week
Liefs lia

Maison Welbi zei

Tjee, wat balen zeg! Ik kan me voorstellen dat je gehoopt had eerder van jullie keuken te kunnen genieten. Zo op de foto's ziet het er wel erg gaaf uit hoor. Nog veel succes.

Groetjes,
Reineke

Sanny zei

Jeetje mina zeg. Wat een tegenslagen. Inderdaad, als je alles vantevoren had geweten.
Ik hoop dat het snel allemaal opgelost is.
Wat ik wel zie is een hele mooie en sfeervolle keuken!! Ik hoop dat je er toch nog heel lang met veel plezier in mag vertoeven.

Groetjes,
Sanny

Sanny zei

Jeetje mina zeg. Wat een tegenslagen. Inderdaad, als je alles vantevoren had geweten.
Ik hoop dat het snel allemaal opgelost is.
Wat ik wel zie is een hele mooie en sfeervolle keuken!! Ik hoop dat je er toch nog heel lang met veel plezier in mag vertoeven.

Groetjes,
Sanny

inge van der sanden zei

Zonde zeg, wat ik zie op de foto's vind ik al heel mooi.
Jammer dat het een en ander nog niet goed is.
Hopelijk gaat het allemaal goed komen, zodat je er van kunt gaan genieten.
Ook voor jou de beste wensen.

Groetjes,
Inge, my choice

het Moonhuis Monica zei

Jeemig, wat een ellende.
Bij ons was de nieuwe keuken zo gepiept.
De oude eruit, de aansluitingen konden gewoon blijven zitten, want de keuken kreeg dezelfde indeling als de oude. Toen de achterwand stucen.
De keuken is in 1 dag geplaatst, ik heb een granieten aanrechtblad en het bevalt mij uitstekend, ik kon dezelfde avond alweer koken.
Ik vind het er wel al heel mooi uitzien en nu maar hopen dat die mankementen snel verholpen zijn, dan kun je eindelijk verder gaan afwerken en ervan genieten!
Succes!!

Liefs Monica

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Jeetje zeg dit is echt balen. Ik heb het in mijn 2e huis gehad en daar is uiteindelijk meer dan de helft van alle keukendingen vervangen. Was niet nodig geweest als de keukenzetters vakwerk hadden geleverd! Hoop dat het voor jou allemaal goed komt en je alsnog van je keuken kan gaan genieten. Ik stel het vervangen van het keukentje hier nog maar even uit ...

Marjonel M zei

Wat vervelend zeg, dit verwacht je niet, ik hoop dat alles goed komt en jullie kunnen genieten van de nieuwe keuken.

Liefs, Marjonel

Anneke zei

Wat een ellende zeg. Ik kan me voorstellen dat je behoorlijk baalt. Toch hoor je het vaak met keukens dat er wat fout gaat. Wij hebben toendertijd ook zoveel problemen met onze keuken gehad. Dus ik voel helemaal met je mee hoor. Maar hij ziet er wel heel mooi uit. Ik hoop dat het allemaal snel klaar komt.
Liefs Anneke

THE BLACK BARN zei

WAT EEN PECH!!
WAT JAMMER DAT HET VOOR JULLIE ZO TEGEN ZAT.

IK HOOP DAT HET GAUW ACHTER DE RUG IS EN DAT JULLIE VAN JULLIE KEUKEN KUNNEN GENIETEN.

IK WENS JULLIE OOK EEN TE GEK 2014 TOE!

MIRANDA

Anita r zei

Heel mooi geworden.
Mooi kleur en mooi aanrecht blad.

gr. Anita

van alles wat in huis en tuin. zei

Oh wat balen zeg!! Denk je een mooie keuken te hebben en dan krijg je zoiets! En 5 weken is toch wel errug lang zeg!
Zo op de foto's te zien ziet het er nu mooi uit maar zelf weet je wat er verkeerd is en dan zie je het vaak. Ik hoop voor je dat alles op z'n keukenpootjes terecht komt!

groet Trijnie

Janny zei

Ook ik zie een mooie keuken en de dingen die je noemt kan ik op de foto niet ontdekken. Maar ik kan me volledig voorstellen dat je ontzettend baalt. Zo lang ergens naar uitgekeken en dan gaat het nog mis. Ik hoop van harte dat het allemaal toch verholpen kan worden en dat je wel plezier beleeft aan je keuken.
Liefs,
Janny

eigen thuis zei

Dat is een tegenvaller! Daar zit je toch niet op te wachten. Maar wat ik nu al zie, wordt je keuken wel heel erg mooi dus nog even volhouden en geduld hebben.Fijne week.

Liefs Gonda

Athomebymy zei

Oh hoe erg ...
maar op foto ziet het er toch wel héél mooi uit !

Liefs Petra

Hann¥ zei

Oh wat is dat balen zeg.....je hoopt zo dat alles goed verloopt....
Wat ik zie ziet er wel mooi uit zeg....
Succes nog.....ik hoop dat je gauw mag genieten van je nieuwe keuken...
Liefs,Hanny

Huize Kip Kakel zei

Oei..wat een rampscenario bij jullie!
..en als er eenmaal één ding tegen zit, lijkt het wel of alles misgaat..
hopelijk had je heerlijke eetadresjes, maar vervelend is het wel, vooral omdat je het nog niet kan afsluiten!
Wat ik op de foto zie, ziet er in ieder geval wel PRACHTIG uit!
Lieve groet♥

It Is The way of life zei

Dat is echt balen zeg , ik hoop dat het binnenkort opgelost word en je toch van je keuken kunt genieten ,als ik de foto's zie vind ik hem mooi ...ik wilde dat ik zo,n keuken had maar die hoop heb ik allang opgegeven !
Liefs ida

Rozenbottel zei

Oh balen dat het allemaal zo tegen zit. Maar hij is wel erg mooi geworden!!
Groetjes Fleur

Johanna betuwe zei

Wat een gedoe zeg met je keuken ...ik ken het gevoel ...wij zijn zelf met de toilet bezig beneden is ook behelpen hele dag naar boven lopen als je van een toilet gebruik moet maken (ik heb veel last van mijn spieren mede door de Crohn dus is niet echt makkelijk altijd ) ..het word maandag al 4 weken dat we de wc beneden niet meer kunnen gebruiken ..zal zooooo blij zijn als hij weer functioneert ...en als je dan zoals jij zulke tegevallers hebt baal je zeker flink ...wij hadden ook een tegenvaller lees je nog wel op mijn blog als alles klaar is ;-))
Op de foto ziet je keuken er heel mooi uit fraaie stijl hoor !

Ik hoop dat je er toch nog van genieten kan ondanks je tegenslagen .
Ik begrijp dat ook jij de ziekte van Crohn hebt, ik vind het vaak erg moeilijk om er mee om te gaan , je hoofd wil en je lichaam niet ...Maar ook dat zal bij elke Crohn patient weer anders liggen .

Dank je wel voor je lieve berichtje en ik kom snel weer bij je langs hoor ,

Groetjes Johanna (Elfies Home )

http://myfinestcountryhome.blogspot.nl/

Pure & White zei

Oie, das lastig zeg als het tegenzit!
Maar als het goed is wordt het prachtig!!
Hoop dat je gauw kunt gaan genieten!
Lieve groet,
Dineke

De Meidenmuts zei

Ja leuk al zoveel volgers, had ik niet gedacht!
Mooie keuken trouwens, jammer van de tegenvallers die jullie hebben gehad. Maar als je de keuken mooi kunt aankleden en kan gaan genieten dan ben je de tegenvallers hoop ik weer gauw vergeten!

Groetjes,
Anita

inro soor zei

op de foto,s ziet het er eerlijk gezegd wel gaaf uit..... maar wat balen zeg, kan me voorstellen dat je dit niet leuk vindt....hopelijk staat het er nu al anders voor?
ben nieuwsgierig!
succes:)


groetjes, Inge